DAM Shisha Lounge

Waterpijp Info

Waterpijp

Geschiedenis van de waterpijp

De waterpijp bestaat al veel langer dan de meeste mensen denken: in allerlei vormen en onder heel veel namen. 

De eerste waterpijpen komen oorspronkelijk uit India. Deze waterpijpen waren slechts gemaakt van een bamboestok en een kokosnoot! Ongeveer 700 tot 800 jaar geleden deed de waterpijp zijn intrede in de Arabische wereld en in de 16e eeuw kwam de waterpijp terecht bij het Ottomaanse volk. Zij ontwikkelden uiteindelijk de vorm van de waterpijp die we vandaag de dag nog steeds gebruiken. 

Er zijn enorm veel verschillende namen voor de waterpijp. In Egypte noemen ze de waterpijp een Shisha, in Turkije noemen ze hem Nargileh en in het Grieks is het Narijelés. Verder kan je nog tegenkomen de Ghalyun, Huka, Hooka, Hookah, Nargile, Nargila, Chicha, Hubbly-Bubbly enzovoort.

Door het moderne jachtige leven is men tegenwoordig vaak niet meer bereid wat tijd vrij te maken om van de waterpijp te genieten. De waterpijp heeft daarom in populariteit sterk moeten inboeten en plaats moeten maken voor het roken van sigaretten en sigaren. Gelukkig begint men in Europa toch weer steeds meer waarde te hechten aan onthaasten en relaxen en heeft men de oase van rust ontdekt die het roken van een waterpijp met zich meebrengt; even een time-out en weg van alle deadlines. 

Wij hopen u binnenkort te mogen begroeten in Dam Shisha Lounge!

Twitter Tweets

Contact

DAM Shisha Lounge

Markstraat 22
7551 DV Hengelo
+31 (0)6 81 30 30 39

Facebook

Facebook DAM Shisha Lounge